Хаврын улирал эхлээд ханиад томуу ихэсч байгаа билээ. Тэр тусмаа хаврын улиралд хүмүүсийн дархлаа суларч ядаргаанд орох аюул ихтэй байдаг. Иймээс өөртөө санаа тавьж ядаргаа тайлах шөл хийж уугаарай. Хоёр хүний порцонд дараах зүйлс орно.
ОРЦ:
200-250 грамм хонины мах. .
лууван-нэг ширхэг
төмс-нэг ширхэг
сонгино-нэг ширхэг
сармис-гурван хумс
өндөг-гурван ширхэг
ногоон сонгино-бага зэрэг
давс
Хүссэн бүх ногоо болон амтлагчуудаа хийж болно.
ус-500 орчим грамм (харж байгаад тааруулна)
гурил-1-1.5 аяга
ХИЙХ АРГА:
1. Махаа хэрчиж, гурван аягандаа тэнцүү хуваан хийнэ.
2. Төмс, луувангаа үрэгчээр үрж, мөн гурав хувааж хийнэ.
3. Сонгино, сармисаа жижиг жижиг хэрчин, мөн гурав хувааж аягандаа хийнэ.
4. Бусад хүссэн ногоогоо мөн жижиг хэрчин хийнэ.
5. Ингээд давсаа хийж мах ногоотойгоо холино.
6. Усаа тааруулж хийнэ. Хэтэрхий дүүргэж болохгүй.
7. Үүн дээрээ өндгөө нэмнэ.
8. Гурилаа зуурч аягаа бүтээхүйц хэмжээтэй элдэнэ. Гурил нь бага зэрэг зузаан байсан ч болно.
9. Ингээд аягатай шанзан дээрээ гурилаа бүтээж, амсруудыг нь сайтар аягандаа наалдуулж өгнө.
10. Ингээд жигнүүр дээрээ тавиад 25-30 минут жигнэнэ.