Өргөст хэмх: Өргөст хэмх шээсний сүвийг цэвэрлэх үүрэгтэй. Өргөст хэмхэд агуулагдаж байгаа эд, өргөст хэмхний хүчил зэрэг нь уушги ходоод, элгэнд тусалж хорыг гадагшлуулж чаддаг.
Хар мөөг: Хар мөөг нь хоол боловсруулах системийг бохир зүйлсийг арилгаж, цусыг тунгалагжуулна.
Байцаа: Цөс болон гэдэс ходоодыг хамгийн сайн цэвэрлэгч. Ялангуяа цэвэр байцааны шөл уух нь цөс өвтгөхөөс сэргийлдэг.
Алим: Алим нь хүнсний зүйл гэдсэнд тогтохоос сэргийлнэ.
Гүзээлзгэнэ:Гүзээлзгэнэд олон зүйлийн органик бодис агуулагдаж байдаг тул ходоодыг дэмжиж, элэг, бөөрий тамиржуулна.
Улаан Сонгино: Ходоод гэдэс, бодисын солилцооны хямрал амин дэм дутагдахад сарын турш хоолны өмнө сонгинын шүүс юм уу нухшийг хоолны халбагаар идээд байвал эмчлэгдэнэ.
Усан үзэм:Элэг гэдэс ходоодонд тусалж, цус нөхөх чадварыг нэмэгдүүлнэ.