Бид лаазалсан, савлагаатай хүнсний бүтээгдэхүүн худалдан авахдаа он сарыг нь харах төдийхнөөр сонгох нь элбэг. Тэгвэл өнөө үед хүнсний бүтээгдэхүүнд химийн бодисыг их хэмжээгээр хэрэглэх болсон бөгөөд энэ нь хүний биед аажмаар сөрөг нөлөө үзүүлдэг болохыг тогтоогоод байна. Тиймээс энэ удаа та бүхэндээ ДЭМБ-с анхааруулсан хүнсний \”Е” тэмдэгтийн тухай танилцуулж байна. \”Е” тэмдэгтийг дотор нь 5 ангилдаг байна. Үүнд:
- Эрүүл мэндэд хортой
- Сэжиг бүхий
- Эрүүл мэндэд хортой нь нотлогдсон орц
- Эд эрхтэнийг гэмтээгч орц
- Хавдар үүсгэгч
Хэрэв таны сонгосон хүнсний бүтээгдэхүүнд \”Е” 330 гэсэн тэмдэглэгээ байвал та бүү худалдаж аваарай. Энэ нь уг бүтээгдэхүүн хорт хавдар үүсгэгч бодис агуулж буйг заадаг.
Резинэн чихэрт дурлагсадын анхааралд
\”Е” 330 тэмдэгт нь лаазалсан махан бүтээгдэхүүн, бяслаг, Schweppes ундаа, резинэн чихрүүдэд ихэвчлэн тэмдэглэгдсэн байдаг. Та \”Е” тэмдэгтийг хүнсний бүтээгдэхүүний шошгоны Ingredients буюу найрлага гэсэн хэсгээс хараарай.