Хүний царай зүс, арьсны өнгө сэвхтэн толбо үүсч цоохортох нь гэдсэнд байдаг ялгаруулагч нянгуудын үйл ажиллагаатай холбоотой байдаг. Эдгээр нянгуудын үржих нь хурдан болохын хэрээр арьсны өнгө төдийчинээ хурдан эвдэрдэг ажээ. Иймээс эдгээр нянгуудын үржил, хөгжлийг саатуулан устгагч зүйлсийг хоолондоо байнга хэрэглэж байх нь зүс царайгаа хамгаалах арга юм. Ийм чанартай хүнсний зүйлд сүү, сүүн бүтээгдэхүүнийг нэрлэдэг. Сүү, сүүн бүтээгдэхүүнд амархан боловсорч шингэдэг уургууд, маш чухал амин дэмүүд ихээр агуулагдана. Сүү, сүүн бүтээгдэхүүнд (аарц, ааруул, тараг, айрганд) сүүний хүчил ихээр агуулагдаж гэдэсний ялгаруулагч нянгуудын үржлийг зогсоох учраас цагаан идээ хэрэглэгч хүний нүүр, арьс цэвэрлэг сайхан өнгөтэй байдаг.