Бүх төрлийн үрт жимс буюу алим, интоор, чавга ялангуяа чангаанзны үр нь хорт хавдрын эсийг устгадаг гэнэ. Учир нь амигладин буюу та бидний сайн мэдэх хорт хавдрын эсийг устгадаг В17 гэх бодис нь эдгээр жимсний үрэнд агуулагддаг байна. Гэхдээ амигладин нь калийн цианид болон бензальдегид гэх бодисуудаас бүрддэг.
Орчин цагийн шинжлэх ухаан цианид гэх бодисыг хүний биед маш хортой зэргээр хэрэглэхийг хориглосон байдаг хэдий ч энэхүү бодис нь хүний биед бага тунгаар хэрэгтэй бөгөөд хорт хавдрын эсийг төвөггүй дарангуйлдаг юм байна. Хэрэв зөв дэглэм, хавсарга эмчилгээг нь зөв горимоор тохируулж чадвал маш хямд зардлаар өндөр үр дүнтэйгээр хорт хавдрыг анагааж чадах юм. Тэгэхээр та бид жимсний хамгийн хэрэгтэй үр чөмгийг хаяхын оронд идэх нь ямар ч байсан хор болохгүй билээ. Харин ч хорт хавдраас сэргийлэх ашиг тустай.
Үндэстэн агентлаг