Энэхүү бүтээгдэхүүн нь ходоод гэдэсний ферментүүдэд шимэгддэггүй, нэг төрлийн нүүрс ус бөгөөд огт өөрчилөгдөхгүйгээр замдаа олон ашигтай үйлчилгээ үзүүлэн гадагшилдаг, илүүдэл жин хасах, цусан дах сахарыг зохицуулах, холестериний түвшинг бууруулах гайхалтай үйлчилэл үзүүлдэг хүний бие организмд нэн чухал шаардлагатай байдаг нэхдэс буюу тэжээллэг бодис юм. Нэхдэс нь байгалийн гаралтай хүнсүүд болох маалингын үр, жимс жимсгэнэ, самар, үрнүүдэд янз бүрийн хэмжээгээр агуулагддаг.
Уг бүтээгдэхүүний хувьд, улаан буудайг бүдүүн ширхэгтэй тээрэмдэн гаргаж авсан ба өдөр тутам бие организмд шаардлагатай байдаг ашигт нэхдэсийн хэмжээг нэмэгдүүлэх зориулалттай юм. Хүнд дундачаар, өдөрт 20-30 грамм нэхдэс хэрэгтэй байдаг бөгөөд үүнийг хангаж чадсанаар олон хүнд өвчин, хорт хавдарын өвчилөлөөс сэргийлж болно. Гэвч судлаачидын тооцсоноор, хүмүүс, 10-17 грамм нэхдэс хэрэглэж байгаа нь тогтоогдоод байгаа аж. Мөн хорт хавдарыг зогсоох хүчин зүйлүүдийн нэгд ордог ба бие организмын залуу байх хугацааг уртасгадаг гэж үздэг байна. Уушигний хорт хавдартай өвчитнүүдэд, 18 граммаас дээш нэхдэс хэргэлүүлэхэд тархалт зогсож, эдгэрэлт явагдаж байжээ.
Чихрийн шижинтэй хүмүүс уг нэхдэсийг хэрэглэхэд инсулины дутагдалд орох нь багасдаг ба мөн хүний эд эрхтэнд чулуу үүсэхээс бүрэн сэргийлдэг байна. Хүнсний гаралтай харшил, астма өвчин хоол хүнсэндээ нэхдэс хангалттай нэмж хэргэлснээр эмчилэгддэг. Жин хасахын тулд өдөрт 60 грамм орчим нэхдэсийг шингэн хоол хүнсэндээ нэмж хэрэглэнэ. Энэ үедээ ус ахиу ууж байх шаардлагатай байдаг. 1-2 хоолны халбагыг нэг аяга тараг, йогурт, шөл, жимсний шүүс, агшаамалд нэмж хэрэглэдэг.
Химийн эмчилгээний дараах үе, хагалгааны өмнөх үе, ходоодны шархлаа, гэдэсний үрэвсэлт өвчин, диарея өвчиний үед хэрэглэж болохгүй.