




Харин дараах тохиолдолд хориглоно.







Ясны шөл бэлтгэх арга:
Хонины чөмөгт яс, борви, тойг, далны бариул яс буюу 3 шимт, 4 шимт яс орвол маш сайн. Ясаа 30-40 минут буцалгаж 3-5 литр орчим ясны шөл бэлдэнэ (шөлөө шүүлтүүрээр сайтар шүүгээрэй). Ингээд зориулалтын нярайн ванндаа ус, шөлөө хийж 37 хэмд 5-7 минут оруулна. Өрөөний хэм 22-24 байх ёстойг анхаараарай. Шөлөнд оруулсны дараа хүүхдээ салхинд цохиулахаас болгоомжилж том хуурай алчуураар арчиж, өлгийдөөд унтуулна. Шөлөнд орсон шөнөдөө цонхоо хааж дааруулахгүй байхыг анхаараарай. Сардаа 2-3 удаа хүүхдээ ясны шөлөнд оруулснаар хүүхэд тань ханиадгүй өвлийг давнаа

Ясны шөл нь биеийг шимжүүлэн, тамирыг тэтгэж, тунгалаг цөвийн эргэлт, хий цусны гүйдлийг сайжруулж, булчин шөрмөсийг сулруулж тайвшруулах үйлдэлтэй.