ШАР ИДЭЭ
Хавар цагт идэх хамгийн зохистой идээ нь ШАР ИДЭЭ. Шар идээ нь хүйтэн халууныг тэнцүүлэх бүлээн чанартай идээ байх ёстой.
Шар идээ нь малаас гарах гол бүтээгдэхүүн
-Шар тос
-Цагаан тос
-Ээзгий
-Бяслаг
-Өрөм
-Уураг байхаас гадна
-Шар будаатай цай
-Шар тостой цай
-Хайлмаг
-Арвайн гурил
Хоног шар будаа
Дээр нэг дурдсан Шар идээг ХАР, УЛААН ИДЭЭ-тэй хавсруулан хэрэглэнэ.
ШАР ИДЭЭ нь шингэц сайтайгаас гадна, ходоодны галын илчийг сэлбэж биеийн илчийг үүсгэдэг учир хаврын хавсрага,салхи, жаврыг давахад хэрэглэнэ.