Улаанбаатар хотод 2019 онд хийсэн хог хаягдлын бүтцийн судалгааны дүнгээс харвал, айл өрхөөс гарч байгаа нийт хогийн 36-41 хувь нь хүнсний хаягдал байна.
Улаанбаатар хотын нэг иргэн өдөрт ойролцоогоор 400 гр хог хаягдал үүсгэдэг гэвэл үүнээс 160 орчим гр нь хүнсний хаягдал болж буй баримтыг БОАЖЯ-ны цахим хуудсанд нийтэлжээ.
Дэлхий дээр үйлдвэрлэж буй бүх хүнсийг жингээр нь авч үзвэл, эцсийн хэрэглэгчид иртлээ гуравны нэг нь хаягддаг аж.
Тухайлбал хүнс үйлдвэрлэх үед 6, хураах хадгалах үед 6, боловсруулах үед 1, түгээж худалдах үед 3, эцсийн хэрэглэгч дээр 8 орчим хувь нь тус тус хаягддаг байна.