Намрын улиралд түүхийгээр нь голдуу, шүүсийг нь шахах, чанаж болгохгүйгээр салат болон хүйтэн зууш хийж идэх нь биед хуримтлагдсан хор гадагшлуулах, эмчлэх засах үр дүн өгдөг.
Харин өвөл жигнэж, монгол гадаад бяслаг, төрөл бүрийн самар, сармис, оливын тостой уураглаг салат хийж болно.
Мөн тэжээлийн будаа, хөц будаатай усан ууранд жигнэж болгоод шар тостой идэх нь хүйтэнд биеийн гал тэнцвэртэй байлгах онцгой тустай.
3-5 хоногийн хэрэглэх манжинг урьдчилан жигнэж, хөргөөд модон болон шилэн саванд таглаж хадгалахад амин дэмээ алдахгүй.
Гол нь сайн тагтай битүү байх нь чухал.
Өдөр бүр мах идэж байгаа бол 7 хоногт 1 удаа жигнэсэн хүрэн манжингаар гэдэс болон бөөрөө цэвэрлэж баярлуулаарай.
Өглөөнөөс эхлэн 4-5 удаа өөрийн идэх хэмжээгээр гурил холихгүйгээр ямар ч хоол хийж идэж болдог.
Мах идэхгүй нэг өдөр ийнхүү өнжихдөө шээсний өнгөө сайн ажиглаарай.
Шээс улаавтар, ягаан туяатай гарч байвал таны хоол боловсруулах зам цэвэрлэх шаардлагатай байгааг харуулж байдаг.
Сүрьеэгийн үед уудаг рифамицин гэдэг эмийг уухаас бусад үед шээс улаавтар өнгөтэй гарч байх нь бөөр болон гэдэсний замд “асуудал” байгааг илтгэнэ.
Амжилт!
Энхсайхан Гунгаабуу