Хүний эрүүл
мэндэд хэдийгээр сайн нөлөөтэй хэмээн эмч нар ууж, идэхийг зөвлөдөг ч
хамтад нь хэрэглэвэл хор болдог аюултай хүнсний бүтээгдэхүүнүүдийн
талаар мэргэжилтнүүд зөвлөж байна.
мэндэд хэдийгээр сайн нөлөөтэй хэмээн эмч нар ууж, идэхийг зөвлөдөг ч
хамтад нь хэрэглэвэл хор болдог аюултай хүнсний бүтээгдэхүүнүүдийн
талаар мэргэжилтнүүд зөвлөж байна.
Сүүг хүнсний ногоотой хольж хэрэглэж болохгүй. Энэ нь гэдэсний хямрал
үүсгэдэг. Ер нь ямар нэг хоолны дараа сүү уух хэрэггүй аж. Сүүг зөвхөн
унтахын өмнө хоолноос 2-3 цагийн дараа ууж байхыг эмч нар анхааруулж
байна.
Зөгийн балтай ус уусны дараа ургамлын тос орсон хоол хэрэглэж болдоггүй юм байна. Харин
Вандуйтай салат болон хоолны дараа элсэн чихэртэй зүйл хэрэглэх нь ходоодонд маш муу нөлөөтэй.
Тахианы махтай хоол идсэний дараа айраг уувал шууд хоолны хордлого болно.
Хонины махтай хоол идсэний дараа ямар нэг төрлийн жимс идвэл ходоод гэмтэж, улмаар бөөлжүүлдэг.
Мөн тахианы махтай хоол идсэний дараа тараг уувал элэгний үйл ажиллагаанд сөргөөр нөлөөлнө.
Өндөг идсэний дараа элсэн чихэр, чихэр идэж болохгүй.
Сонгинотой хоол идсэний дараа зөгийн бал хэрэглэвэл ходоод гэмтэнэ.